Névnapok: Ma: Márk Holnap: Ervin

Alapítványunk adószáma:
18760338-1-14

Hírek, események

Alapítvány beszámolója a 2021/22-es tanévre vonatkozóan

Címkék: alapítvány

Tisztelt Szülők, Érdeklődők! Az alábbiakban alapítványunk beszámolóját olvashatják.

Beszámoló a Szász Endre Általános Iskoláért Alapítvány 2021/2022-es tanévben végzett tevékenységéről

Alapítványunk ebben a tanévben is szem előtt tartotta a tehetséges tanulók támogatását, ezért örömmel valósítottuk meg az alábbi tevékenységeket:

A Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalmi Kollégiumához benyújtott, 107108/02716 azonosítószámú, Somogy megyei irodalmi kalandtúra óriáslépésekben – Régiók közötti szakpedagógiai műhelysorozat megvalósítása, a kortárs szépirodalom népszerűsítésére c. projektünk keretén belül az alábbi programok valósultak meg:

  1. Kötelező olvasmányok mai szemmel – a Vándorok c. regény bemutatása címmel dr. Gombos Péter általános campusfőigazgató-helyettes, a Magyar Olvasástársaság elnöke tartott előadást. Érintett témakörök: mese hatása a gyermek fejlődésére, olvasás jótékony hatása, szövegértés, mint tanulási képesség fejlesztése.

Moderátor: Dr. Papp Zoltán János irodalomtörténész, kutatótanár. A szakmai napra a szentbalázsi és taszári iskolából is érkeztek kollégák.

Aznap délelőtt dr. Gombos Péter interaktív előadása intézményünk magyar irodalom iránt érdeklődő tanulóinak. (05. 25.) Köszönet Balassa-Balog Piroskának.

  1. A Pro Musica Fúvósötös tartott tanulóink számára egy nagyon szép és tartalmas koncertet. (06. 14.) Köszönet Guzmics Szilvinek, Igmándy Tamásnak, Kollár Tamásnénak.

 

  1. Vers-és prózamondó, és vers-és prózaíró versenyt rendeztünk, az eredményesen szereplő tanulóinkat 61.390.- Ft + 16.073.- Ft értékű kortárs irodalmi jutalomkönyvvel jutalmazhattuk. Köszönet az alsó tagozatos kollégáknak.

A befolyó 1 %-ból az alsó tagozatos osztályok játékkészletét támogattuk. A két első osztály hozott számlát 20.050.- Ft értékben. (02.)

Támogattuk tanulóink tanulmányi versenyen való részvételét a nevezési díj átvállalásával: 4.500.- Ft értékben. (03.)

Hagyományteremtő szándékkal indítottuk el azt a kezdeményezést, miszerint az első osztályosok fát ültetnek intézményünk udvarán. Idén a két első osztály 1-1 Perzsa varázsfát ültethetett el 27.970.- Ft értékben. (05. 21.)

Támogattuk a társastánctanszakos növendékeink a Pálóczi Kupán való szereplését a nevezési díj átvállalásával: 26.000.- Ft értékben. (05. 28.)

Támogatjuk az intézményt szakmai anyag vásárlásával: 39 753.- Ft értékben. (05.)

A „Köszönjük, Magyarország” program keretén belül a Nagy Ho-Ho-Horgász c. mesejátékot adta elő a Szabad Ötletek Színháza. (04. 25.)

A MOL pályázaton sportszerekre pályáztunk, közel 1 M Ft értékben labdákat szerettünk volna vásárolni,  pályázatunk nem került a nyertesek közé kiválasztásra. Így a programunkat nem tudják támogatni.

A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” c. pályázati kiírásra pályáztunk különböző programokkal közel 2 M Ft értékben. A támogatói döntés értelmében pályázatunk megfelelt a pályázati kiírásban meghatározott tartalmi értékelési szempontoknak, azonban a rendelkezésre álló forrás korlátossága miatt pályázatunk tartaléklistára került.

Ebben a tanévben is megrendeztük az Alapítványi napunkat, melynek keretében a következő programok valósultak meg:

-          osztályonkénti közösségteremtő főzés – a húsárut az alapítvány biztosította, ezt két osztály, a 6. és a 8. nem kérte

-          a dombóvári tűzoltók bemutatója

-          kézműves foglalkozás

-          zenés kívánságműsor

Köszönet: Guzmics Szilvinek, Otott-Kovács Gábornénak, Kollár Tamásnénak, Bodó Péternek, Trapp Doriánnak.

 

Bevételünk ebben a tanévben a befolyó 1 % (60.715.- Ft), és 10.000- Ft támogatás volt.

A 2021-es évre vonatkozó beszámoló és az adózók által felajánlott 1% felhasználásáról iskolánk honlapján megtekinthető.

 

Nagyberki, 2022. június 19.

 

Schmidt Márta

kuratóriumi elnök

< Vissza az előző oldalra