Névnapok: Ma: Auguszta Holnap: Zalán

Alapítványunk adószáma:
18760338-1-14

Hírek, események

MESTEREK ÉS KUTATÓK FÓRUMA

Címkék: alapítvány

MESTEREK ÉS KUTATÓK FÓRUMA Intézményünk adott helyt a Mesterek és Kutatók Fórumának április 29-én.

A szakmai nap résztvevőit Matókné Misóczki Mária, nyugalmazott mesterpedagógus szakértő, a Szekszárdi Garay János Ált. Isk. és AMI korábbi igazgatója köszöntötte.

Iszák Tibor,  mesterpedagógus szakértő, a Nemzeti Pedagógus Kar alelnöke, a Csaholci Ált. Isk. igazgatója, a Sonkádi Szabadegyetem alapítója, fórumunk védnöke A Sonkádi Szabadegyetemről az 5 éves jubileum kapcsán című előadásával nyitotta meg a rendezvényt.

A résztvevők a plenáris előadások keretén belül a tehetségazonosítás, és tehetséggondozás, valamint a hatékony tanulói környezet címmel hallhattak előadásokat.

Szigeti Mónika, a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója,

Korompay Bálint, a budapesti Veres Pálné Gimnázium igazgatója,

Horváth István, intézményvezetőnk,

Hujber Tamásné, mesterpedagógus, gyógypedagógus, pszichológus, a Kaposvári Klebelsberg Kollégium tanára,

Lieb Marianna, mesterpedagógus, a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium, tanára.

A szakmai ebédet követően iskolánk társastánc tanszakos növendékei, és Böjte Kata adtak rövid műsort.

Délután az alábbi szekció-előadásokkal, módszertani előadásokkal műhely-foglalkozásokkal folytatódott a szakmai nap.


1. Az iskolai hálózatosodás lehetőségei a Microsoft Office 365 segítségével. Vezette: Kovács Zoltán, mesterpedagógus, a budapesti Veres Pálné Gimnázium tanára.
Az iskolai hálózat mint hatékony oktatást segítő rendszer kialakítása és működtetése. Az Office365 rendszer gimnáziumi bevezetésének és napi használatának tapasztalatai. A szekcióülés gyakorlati betekintést és kipróbálási lehetőséget biztosított a jelentkezők számára.

2. Digitális tananyag, digitális gondolkodás - iskolai tapasztalatok. Vezette: Gál Ildikó, mesterpedagógus, szakértő, a budapesti Veres Pálné Gimnázium tanára.

Az Office 365 alkalmazások közül a Teams gyakorlati felhasználásáról, kiemelten a tanulókkal és a tanári munkaközösségekben való kommunikációban nyújtotta lehetőségekről. A szekcióülés lehetőséget biztosított az Office 365 és a Google alkalmazások iskolai felhasználást érintő összehasonlítására.

 

3. Motiváció és sikerorientáltság - iskolai projektek megvalósítása. Vezette: Horváth Zoltán Gábor, mesterpedagógus, szaktanácsadó, a Taszári Körzeti Általános Iskola tanára.

A projektoktatás elmélete és gyakorlati megvalósításának lehetőségei. A szekcióülésen a prezentációt interaktív tapasztalatcsere követte, majd pedig egy konkrét közös projekt megtervezésére került sor.

 

4. Gamifikáció alkalmazásának tapasztalatai - hogyan értékeljünk játékosan? Vezette: Baloghné Bíró Mária, mesterpedagógus, szakértő, szaktanácsadó, a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tanára.

A gamifikáció oktatásban való hasznosíthatóságáról: különösen a differenciálás, a kooperatív tanulás, az önértékelés és a kreatívitás fejlesztés területein. A szekcióülésen egy saját jógyakorlat bemutatására, majd annak közös értékelésére került sor. A résztvevők a megismert alapelvek alapján elkészítettek egy rövid vázlatot egy leendő gamifikációs tevékenységhez a saját tantárgyukra vonatkozóan.

 

A szekciók munkájának értékelése után a szakmai napot a szervezők: Schmidt Márta és dr. Papp Zoltán János, valamint a nap védnöke, Iszák Tibor zárta.

 



Hálás szívvel köszönjük Matókné Marcsi kedves köszöntőjét, Iszák Tibor támogató jelenlétét, a plenáris előadók színvonalas előadásait, a szekcióvezetők kreatív foglalkozásait, és a jelenlévők aktív közreműködését, valamint a szervezésben, lebonyolításban segítséget nyújtó kollégák munkáját!

 

A fórumon meghívott képviselőjük által résztvevő intézmények:


Illyés Gyula Gimnázium, Dombóvár

Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, Kaposvár

Klebelsberg Középiskolai Kollégium, Kaposvár

Manó Tanoda Óvoda, Nagyberki

Munkácsy Mihály Gimnázium, Kaposvár

Nemzeti Pedagógus Kar

Petőfi Sándor Központi Óvoda, Kaposvár

Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, Kaposvár

Sonkádi Szabadegyetem, Sonkád

Szász Endre Általános Iskola és AMI, Nagyberki

Táncsics Mihály Gimnázium, Kaposvár

Taszári Körzeti Általános Iskola, Taszár

Veres Pálné Gimnázium, Budapest

 

< Vissza az előző oldalra

Kapcsolódó képek

IMG_3186.JPGIMG_3187.JPGIMG_3192.JPGIMG_3199.JPGIMG_3206.JPGIMG_3209 (1).JPGIMG_3209.JPGIMG_3212.JPGIMG_3214.JPGIMG_3215.JPG

Az összes kép megtekintése a galériában >

< Vissza az előző oldalra